Datum: 15-12-2018

Bezig met laden...
print dit pagina
Veelgestelde vragen over de iPad
q

 

Veelgestelde vragen (scroll naar beneden voor de antwoorden)

1. Wat is de kwaliteit van de digitale leermiddelen?
2. Waarom een iPad en geen laptop?
3. Wat is de bijdrage van de school bij de aanschaf van de iPad?
4. Is betalen in termijnen mogelijk?
5. Welk type iPad?
6. Wij hebben al een iPad. Kan die gebruikt worden?
7. Voor welke leerlingen is dit aanbod van toepassing?
8. Is het gebruik van de iPad vrijwillig?
9. Wat als mijn kind tussentijds van school gaat?
10. Wat moet ik doen als de iPad defect is?
11. Wie zorgt voor een vervangende iPad bij defect?
12. Wat gebeurt er bij schade of diefstal?
13. Moet ik zelf de iPad verzekeren?
14. Is er een collectieve verzekering afgesloten?
15. Is er garantie op de iPad?
16. Mag de iPad mee naar huis?
17. Hoe gaat het typen op een iPad?
18. Kan mijn kind apps kopen voor zichzelf?
19. Wie betaalt de apps?
20. Worden er spelletjes gespeeld op de iPad?


1. Wat is de kwaliteit van de digitale leermiddelen? 

Het digitale leermateriaal dat wij voor de verschillende vakken aanbieden, bestaat uit de lesmethodes van uitgeverijen waarbij de iPads de boeken ondersteunen en aanvullen. Ook zijn wij lid van de iScholengroep. De iScholengroep is een onafhankelijk netwerk van scholen die hun ervaringen delen op het gebied van de relatie tussen ICT en onderwijs. Onze docenten maken eigen materiaal voor hun lessen en krijgen hier ook training in. Dit gemaakte materiaal wordt bovendien gedeeld via de andere scholen die lid zijn van de iScholenGroep.

2. Waarom een iPad en geen laptop?
De iPad is mobiel, betrouwbaar, heeft een goede (blijvende) accuduur en is gemakkelijk te bedienen. Verder is er sprake van grote ontwikkelingsmogelijkheden en is vooral de grotere veiligheid t.o.v. andere apparaten een belangrijk voordeel.
Andere voordelen zijn:
Lichtere boekentas: de iPad is een klein apparaat en weegt slechts 700 gram. Voor een aantal vakken hoeven niet meer alle boeken naar school te worden meegenomen. Dit alles zorgt voor een aanzienlijk lichtere boekentas.
Goede accu: met een accu die 10 uur meegaat, hoeft de iPad niet opgeladen te worden tijdens de les.
Materiaal: de iPad is gemaakt van stevig materiaal (aluminium) en sterk, krasvast glas.
Internet: het Munnikenheide College beschikt op beide locaties over een volledig dekkend draadloos wifi-netwerk. De iPad start snel op en krijgt via het draadloos netwerk van de school snel, gemakkelijk en gratis contact met het internet.
Veiligheid: doordat er maar één App Store is waar je programma’s kunt downloaden is de iPad veel beter beveiligd tegen virussen dan bijvoorbeeld een laptop. Daardoor ontstaan er minder softwareproblemen.
iBook: dit is een variant op de e-reader en maakt het lezen van boeken, tijdschriften en kranten aangenaam.
Interactie: als leerlingen achter een laptop of pc in de klas werken, zitten ze afgeschermd van de docent achter het computerscherm. Met de iPad is dit niet het geval. Hierdoor blijft de docent een goed overzicht houden over de klas en de wijze waarop de iPad gebruikt wordt.

3. Wat is de bijdrage van de school bij de aanschaf van de iPad?
Voor 2018-2019 geldt het volgende:
- Consumentenadviesprijs € 323,09 (prijsindicatie april 2018)
- Korting van school € 68,09 
- Ouderbijdrage € 255,00 (u mag dit verspreid over 3 jaar betalen: 3 x € 85,00)
De korting van de school krijgt u maar één keer. 

U krijgt deze korting alleen als u via de webshop van Amac bestelt. U bent verplicht om via de webshop uw iPad te bestellen vanwege speciale schoolinrichting en software die meegeleverd wordt.

4. Is betalen in termijnen mogelijk?
Ja, u mag in 3 termijnen betalen, via de jaarfactuur van het Munnikenheide College.

5. Welke type iPad?
Als standaard is gekozen voor minimaal de iPad WiFi 32GB.

6. Wij hebben al een iPad. Kan die gebruikt worden?
Nee, dat is vanaf 2017-2018 niet meer mogelijk vanwege speciale schoolinrichting en software die meegeleverd wordt (deze kan later niet geïnstalleerd worden).


7. Voor welke leerlingen is dit aanbod van toepassing?
Het kortingsaanbod geldt in 2018-2019 voor alle nieuwe leerlingen op beide locaties. Deze korting is eenmalig.

8. Is het gebruik van de iPad vrijwillig?
Nee, het gebruik van de iPad is nodig om het digitale lesmateriaal digitaal te gebruiken, voor het volgen van de lessen heeft de leerling een iPad nodig. Daarnaast is de iPad ook handig voor huiswerk en het maken van notities en leuk voor privégebruik. Het zal uw kind motiveren.

9. Wat als mijn kind tussentijds van school gaat?
Als uw kind voortijdig van school gaat of afstroomt naar een leerweg waar geen iPad in gebruik is, kunt kiezen uit:
- iPad inleveren op school. Per leerjaar dat uw kind de iPad heeft gebruikt brengen we € 90,- in rekening, u hoeft het resterende bedrag niet te betalen, mits de iPad in goede staat is.
- U behoudt de iPad en betaalt de volledige ouderbijdrage, plus (een deel van) de schoolbijdrage voor de iPad.

10. Wat moet ik doen als de iPad defect is?
Als een leerling problemen heeft met zijn/haar iPad, wordt het volgende stappenplan gebruikt
- stappenplan defecte iPad (besteld voor maart 2017), klik hier
- stappenplan defecte iPad (besteld na maart 2017), klik hier

11. Wie zorgt voor een vervangende iPad bij defect?
Om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter de lessen kan blijven volgen, stelt de school tijdelijk een vervangende iPad ter beschikking. De periode is gekoppeld aan de reparatietermijn. Er is een beperkt aantal iPads beschikbaar.

12. Wat gebeurt er bij schade of diefstal?
Schade of diefstal valt niet onder verantwoordelijkheid van de school. Ook in dit geval stelt de school tijdelijk een iPad ter beschikking. De periode is gekoppeld aan de termijn van schadeafhandeling of vervanging.

13. Moet ik zelf de iPad verzekeren?
Het beste kunt u eerst onderzoeken of uw huidige inboedelverzekering een en ander dekt, dit verschilt per verzekeraar en polis. Vraag goed na wat de extra kosten zijn om eventueel de verzekering uit te breiden (vraag wel om een buitenshuis dekking als u wilt dat de iPad ook op school en onderweg verzekerd is). U maakt zelf de afweging of u de iPad apart verzekert. Hierbij dient u er op te letten dat de verzekeringskosten in verhouding staan tot de waarde van het apparaat. Mocht u het apparaat aanvullend willen verzekeren, dan kan dat dus via uw eigen verzekering of via onze leverancier. Op de webshop van Amac kunt u bij bestelling daarover het een en ander lezen. Het zuinig omgaan met de iPad is een verantwoordelijkheid van uw zoon of dochter.


14. Is er een collectieve verzekering afgesloten?
Nee, een iPad valt bij verschillende inboedelverzekeringen al onder de dekking. Een collectieve verzekering via de school is niet effectief, aangezien het apparaat dan dubbel verzekerd zou zijn.


15. Is er garantie op de iPad?
Ja, via Amac krijgt u drie jaar garantie.


16. Mag de iPad mee naar huis?
Ja, u bent eigenaar van de iPad dus deze mag altijd mee naar huis, ook in het weekend en in de vakantie.

17. Hoe gaat het typen op een iPad?
Dit gaat verrassend goed, de iPad heeft een zeer comfortabel toetsenbord. De meeste kinderen ervaren het typen als prettig. Als uw kind echter een typediploma heeft en 200 aanslagen per minuut haalt, dan is thuis een extra draadloos toetsenbord misschien handig bij het maken van langere werkstukken. Dit kunt u dan zelf aanschaffen. Als uw kind niet heeft leren typen, is dit niet nodig. Het verschil in typesnelheid met een notebook-toetsenbord is dan minimaal.

18. Kan mijn kind apps kopen voor zichzelf?
Ja, dat kan. Om iets te kopen gebruikt uw kind zijn eigen Apple ID of die van u als u daarvoor heeft gekozen. Betalen kan op twee manieren: via een creditcard of via een iTunes giftcard. Dit laatste is aan te bevelen vanwege de veiligheid. Het gaat om een soort prepaid kaart met een duidelijke bestedingsgrens. De iTunes-kaarten zijn vanaf € 15,00 te koop in diverse winkels. Deze kaart kan via de iTunes Store op de iPad worden ingewisseld en vervolgens kan uw kind betaalde apps installeren op de iPad.

19. Wie betaalt de apps?
Zolang de school het boekengeld krijgt van de regering om daarvan leermiddelen aan te schaffen, betaalt de school de apps die nodig zijn om de lessen te kunnen volgen. Apps die leerlingen voor privé-gebruik willen kopen, zijn voor eigen rekening.

20. Worden er spelletjes gespeeld op de iPad?
Dat zal zeker gebeuren, vooral in het begin. Ervaringen laten zien dat dit na een paar weken minder is. Vanaf 2017-2018 kunnen we op school bovendien de iPad blokkeren tijdens de les, zodat leerlingen alleen aan die apps kunnen die op dat moment in de les gebruikt worden.

 

sidebar_logo
Zoek formulier