Datum: 15-12-2018

Bezig met laden...
print dit pagina
smSocial Media

Mediawijsheid
Wij vinden het als school belangrijk dat onze leerlingen goed worden voorbereid op hun toekomst. 
In deze tijd kun je niet meer om de digitale revolutie heen. Daarom krijgen de leerlingen ook les in mediawijsheid. Tijdens de mentorles of als activiteit tijdens een projectweek besteden we er op verschillende manieren aandacht aan.

Facebook Munnikenheide College 
We hebben vanuit school een Facebook pagina opgezet, waar we allerlei informatie gemakkelijk met alle geïnteresseerden kunnen delen. Te denken valt aan foto’s op de website, artikelen in de media, filmpjes van activiteiten, e.d.


Verschillende apps
Er zijn een hoop verschillende apps.
Hieronder een globaal overzicht, inclusief icoontjes.


   
Facebook:

Geeft je de mogelijkheid om teksten, foto’s en filmpjes te delen over jezelf. En je kunt dus ook bij anderen kijken. Als mensen facebookvrienden zijn krijgen ze die ‘post’ vanzelf te zien zodra ze facebook openen. Anderen kunnen jou post ‘liken’. 
   
Twitter:

Met dit medium kun je tekstberichten en foto’s de wereld in sturen. Mensen die je volgen krijgen deze automatisch te zien. Maar de ‘tweets’ zijn openbaar. 
   
YouTube:

Met dit medium kun je filmpjes delen. En dus ook filmpjes van anderen zien. Hier staan inmiddels miljoenen filmpjes op. 
   
Instagram: 

Medium om foto’s te plaatsen. Extraatje is de mogelijkheid om foto’s te bewerken met een filter waardoor ze bijvoorbeeld zwart wit, sepia of ouderwets zijn. 
   
Vimeo:

Tegenhanger van YouTube. Ook hier staan inmiddels vele video’s op.
   
Snapchat:

Met deze app kun je foto’s en video’s versturen. De ontvanger kan de foto of video maar enkele seconden zien en daarna verdwijnt het bericht. 
   
Pinterest:

Een website waar je je eigen prikbord kunt maken. Daarop kun je foto’s verzamelen in een bepaald thema die jij leuk vindt. Dit bord is op te roepen ter inspiratie wanneer jij hem nodig hebt. 
   
Flickr:

App om foto’s en video’s te delen. 
sidebar_logo
Zoek formulier