Datum: 15-12-2018

Bezig met laden...
print dit pagina
'Lees voor' website APP


Wij vinden het als school belangrijk dat iedereen onze informatie begrijpt. Heb je dyslexie, dan snap je het soms beter als teksten worden voorgelezen. Is Nederlands niet je moedertaal, dan kan het soms ook lastig zijn om informatie goed te begrijpen. Daarom hebben we een nieuwe optie op onze website toegevoegd, door middel van de 'Lees voor' website APP.
app


Hiermee kunt u webpagina's op een eenvoudige en snelle manier voor laten lezen.
U hoeft niets te installeren en het werkt op computer, smartphone en tablet. 
Wanneer u op de 'Lees voor' button heeft geklikt, opent de website APP automatisch.

Klik voor voorlezen
Standaard staat deze functie aan bij het starten van de app. Kies waar u in de tekst wil starten met het laten voorlezen en klik het eerste woord van de zin aan. Na een korte tijd zal deze oplichten en start het voorlezen. Gebruikt u een smartphone of tablet? Dan drukt u op het scherm. Na een kort moment zal de tekst oplichten en wordt de tekst voorgelezen. 

Wilt u stoppen?
Klik op het tweede rondje in de app (waar dan een vierkantje in staat). 
U kunt gemakkelijk navigeren door met de muis op een andere tekst te klikken. Het voorlezen start dan weer automatisch op, zolang de app open staat. 


Meer handige opties

vertaal    Vertaal deze pagina
Met één druk op de knop zet u de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. U kunt kiezen uit meer dan 74 talen. Van deze talen kunnen er 33 direct worden voorgelezen met een bijbehorende stem. 

mp3   MP3 maker
Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en uw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.
lichtkrant   Lichtkrant
Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van uw scherm een heldere, duidelijke lichtkrant. Hierin ziet u de regel die wordt voorgelezen met een markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

schermmasker   Schermmasker
Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar u aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. De 'brievenbus' loopt mee met uw muis.

vereenvoudigen   Vereenvoudigen
Als advertenties en andere 'ruis' op de pagina afleiden van de kern, kan de pagina worden vereenvoudigd. Er wordt een pagina geopend, waar alleen de tekst zichtbaar blijft.

    PDF's lezen
Bij het openen van een PDF op onze website krijgt u de keuze deze te openen in uw standaard PDF-lezer of in de 'BrowseAloud PDF-lezer'. Kiest u voor de BrowseAloud PDF-lezer? Dan kunt u ook gebruik blijven maken van de app. 


Tip: Vergeet niet het geluid van uw computer, smartphone of tablet aan te zetten!

sidebar_logo
Zoek formulier